Koppelwedstrijd, 23 maart 2019, Jachthond In Opleiding, Heerle

Dit mooie wedstrijdconcept met zeer uitdagende testen is ontwikkeld door Gerard van den Heuvel en zijn team. Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde jachthondenwedstrijd onder competitieve voorjagers.  Na 9 jaar de wedstrijd te hebben georganiseerd heeft Gerard van den Heuvel de wedstrijdorganisatie vanaf 2019 overgedragen aan Stichting Jachthond In Opleiding.

De Koppelwedstrijd is een jachthondenwedstrijd voor teams die bestaan uit een koppel van rasgroep 7 en 8. Het koppel bestaat uit 2 voorjagers met één hond op A niveau en één hond op B niveau.

De wedstrijd bestaat uit vijf reguliere testen met uiteindelijk een zesde barrage test voor de beste vijf koppels uit de reguliere serie testen. De testen bestaan uit het apporteren van drie stuks koudwild die in de volgorde van weidelijkheid op het tableau dienen te worden gebracht. De koppels bepalen vooraf zelf welke hond ingezet zal worden op de verschillende apporten. Van de twee honden in het koppel moet één hond minimaal één van de drie stukken wild binnen brengen op iedere test.

De Koppelwedstrijd zal op 23 maart 2019 plaatsvinden bij De Bolusberg te Heerle.

Voor meer info verwijzen wij je naar de website van Jachthond In Opleiding